Nieuwe dirigent

Gemengd Koor Voces Vocales Geleen e.o. heeft dit jaar afscheid moeten nemen van dirigent Peter Eijkenboom. Sinds juli 2019 staat het koor onder leiding van Ton Vennix uit Maastricht. De heer Vennix was de afgelopen jaren de vaste begeleider bij de concert optredens van het koor. Onder zijn leiding gaat het koor verder op de ingeslagen weg. Het koor is dan ook op zoek naar uitbreiding van het ledental. Er is behoefte aan mannen – zowel als vrouwenstemmen. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd van 20.00u tot 22.00u in ’t Plenkhoes , Bachstraat 2, 6164 BZ Geleen.

Loopt u gerust eens binnen tijdens onze repetitieavond en maak kennis met het koor en haar nieuwe dirigent en het zingen in een koor.

Ton Vennix speelt van af zijn zesde piano en met acht jaar zat hij al op de orgelbank van de kerk in Mariarade. Na het behalen van de aktes Piano B en Elektronische toetsinstrumenten B aan het conservatorium in Maastricht is hij aan hetzelfde instituut werkzaam geweest van 1978 tot aan zijn pensionering op 17 juni 2018. Ton doceerde eerst elektronische toetsen en daarna aan de afdeling Docerend Musicus piano en key-bord. Tevens was hij repetitor en begeleider aan verschillende projecten. Naast het werk aan het conservatorium speelt Ton in vele kerken het orgel en begeleidt hij wereldkoren en kerkkoren. Ook bij grote uitvoeringen zoals o.a. het Requiem van Mozart verzorgt hij de begeleiding en dirigeert hij koren. Bij het Maastrichts Vollekstheater heeft hij als pianist aan verschillende producties meegewerkt. Op de bühne werkt hij samen met tenorsolist Jan Gooren aan producties van Brecht/Weill en andere componisten uit deze tijd. Ton Vennix is een veelzijdig musicus want ook in de lichte muziek heeft hij zijn sporen verdiend met het spelen in combo’s, big bands en producties.