Deze pagina is met muziek. Zet de luidspreker aan

Va Pensiero uit Nabucco, gezongen door Voces Vocales

Het is met veel pijn dat wij deze hele moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Het besluit om ons koor op te heffen hebben we op maandag 28 september genomen. Tijdens onze algemene leden vergadering is nagenoeg unaniem besloten dat er voor ons gemengd koor geen toekomst meer mogelijk was.

Mannen… dat nekt heel veel gemengde koren en leeftijd speelt ook mee. Maar nu met Covid-19 (Corona) is het al helemaal niet gemakkelijk om nog meer mannen aan te trekken.

Er zijn concerten en uitvoeringen nodig om meer mannen en jongere leden aan te trekken, maar als je dan niet mag repeteren en er geen vooruitzichten zijn om op korte (en misschien zelfs niet op een midden/lange termijn) concerten te mogen uitvoeren, is het nog moeilijker om meer leden aan te trekken.

En als je dan als koor al meer dan 6 maanden niet kan repeteren, vallen er steeds meer mensen af en dan is het tijd om een besluit te nemen, hoe moeilijk ook.

Na de hobbels die het koor heeft gehad in 2019 was er weer een nieuwe hoop, een toekomst geboren en begonnen we weer te dromen van nieuwe uitdagingen.  Wij waren goed op weg om weer optredens te kunnen gaan doen. Ons repertoire was aangepast aan een driestemmig koor. Een nieuw repertoire was ingestudeerd. We hadden er allen zo hard voor gewerkt. We hadden genoeg muziek ingestudeerd om weer een uitvoering te kunnen geven.  Alleen begon het al met ons eerst echte concert; die we vlak voor de Lock-down noodgedwongen niet door konden laten gaan..  We hadden ons zo verheugd om een feestelijk jaar te maken van 2021, het jaar dat we 30 jaar zouden bestaan.

Maar helaas, nagenoeg iedereen zag in dat het niet mogelijk was om dit nog te kunnen realiseren. En nu is het een feit dat het koor net niet zijn 30 jarig jubileum heeft kunnen vieren.

Wij willen iedereen die zich in het verre verleden, het jonge verleden en het heden heeft ingezet voor het koor, hartelijk danken voor de mooie momenten die we samen hebben gehad.

 360 total views,  3 views today